PeuterCafé | De ontwikkeling van je peuter

Kind- en jeugdpsycholoog  Suzan Jenniskens van Stichting Syndion verzorgt een informatieochtend over de ontwikkeling van de peuter.

Vanaf ongeveer anderhalf jaar wordt jullie kind een peuter. Hij/zij is in deze periode bezig met het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid. Jullie peuter beseft steeds meer dat hij een eigen persoontje is dat los van zijn ouders bestaat en ontdekt het woord ‘nee’ en ‘ik’.

Jullie zoon of dochter wil alles zelf doen, maar heeft toch ook nog steeds graag jullie als ouder op een afstandje. In deze fase staat zelf doen en zelf ontdekken centraal, ook dingen die jullie peuter nog niet zelfstandig kan. Wanneer hij/zij iets niet mag, kan dit gemakkelijk leiden tot driftbuien. Het omgaan met jullie peuter komt steeds meer in het teken te staan van opvoeden.

Tijdens deze ochtend geeft Suzan uitleg over de ontwikkeling van een peuter en is er alle ruimte om jullie vragen aan haar te stellen.

Meedoen aan de genoemde activiteiten is niet verplicht, jullie mogen ook gewoon lekker komen spelen en limonade, koffie of thee drinken.

Adres

LimonadeBrigade,  Groenmarkt 1,  4201 EE  Gorinchem

Overige locatiegegevens

Datum:

9 mei 2018

Starttijd:

10:00

Eindtijd:

12:00