OntdekCafé | Borduur je foto

We borduren vandaag gezichten met behulp van foto’s. In deze workshop maken jullie kennis met de oude techniek van het borduren; het met een naald en draad patronen aanbrengen op een lapje stof. In deze workshop wordt deze techniek gekoppeld aan de ontwikkeling van gezichtsherkenning door computers. De workshop is tevens een mooie voorbereiding of vervolg op het bezoek aan het Gorcums Museum waar vanaf april 2018 een borduurtentoonstelling te zien is.

Na uitleg over de materialen en de volgorde van werken mogen jullie beginnen. Neem voor deze workshop als het lukt een op A4-formaat geprinte foto mee van jezelf. Mocht dat niet lukken dan hebben we in het OntdekCafé ook foto’s ter beschikking die jullie mogen gebruiken. Wanneer jullie klaar zijn, leggen jullie je borduurwerk met de lapjeskant naar boven. Zo is de foto niet meer te zien. Laat iedereen raden wie op de geborduurde achterkant zichtbaar is geworden. Het is verrassend hoe herkenbaar iedereen is. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Meedoen aan de genoemde activiteiten is niet verplicht, jullie mogen ook gewoon lekker komen spelen en limonade, koffie of thee drinken.

Adres

LimonadeBrigade,  Groenmarkt 1,  4201 EE  Gorinchem

Overige locatiegegevens

OntdekCafé

Datum:

9 mei 2018

Starttijd:

14:00

Eindtijd:

16:00