Voor de draad ermee!

Kunstenaar Marijke Bongers ontwikkelt in het Gorcums museum (vanaf 9 mei ’18) en de bibliotheek (vanaf 7 april ’18) interactieve installaties waarbij draden, verbindingen en het beantwoorden van vragen centraal staan. De werken sluiten aan bij het thema ‘Voor de draad ermee’ dat van april tot en met november centraal staat bij het Huis van Inspiratie. Iedereen is welkom om mee te doen, zodat één groot gezamenlijk kunstwerk ontstaat.

LIMONADEBRIGADE / BIEB 

In de bibliotheek / LimonadeBrigade heeft kunstenaar Marijke Bongers een interactieve installatie gebouwd waarin kinderen en volwassenen elkaar goede raad kunnen geven. Vanaf de begane grond is een waterval van draden te zien.Deze draden komen samen in een weefgetouw waarin kinderen en volwassenen zelf antwoord geven op allerlei  levensvragen. Deze ‘goede raad’ wordt in het weefsel opgenomen waardoor iedereen ernaar kan kijken.

GORCUMS MUSEUM

De kunstenaar bouwt in het museum een Textiel Lab waar ze zelf regelmatig komt werken. Ook vinden hier workshops en ‘artist-dates’ plaats (zie www.ecotextilestudio.nl/calendar voor een actueel overzicht).  Daarnaast komt er in het museum een grote wandinstallatie waar verschillende draden onverwachte verbindingen laten zien en zichtbaar maken welk ‘label’ je draagt.  

Voor beide installaties geldt dat iedereen welkom is om mee te doen, zodat één groot gezamenlijk kunstwerk ontstaat.

 

Adres

LimonadeBrigade,  Groenmarkt 1,  4201 EE  Gorinchem

Overige locatiegegevens

Datum:

13 april 2018 t/m 30 november 2018

Starttijd:

10:00

Eindtijd:

17:00