Interactieve expositie over technisch speelgoed

Nog tot en met 18 september 2021 kan de boeiende expositie Techniek voor jongens en meisjes worden bezocht in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam.

De expositie is mogelijk dankzij bruiklenen van verzamelaars. Er is materiaal van Mobaco, constructiespeelgoed van hout en karton, Technisch Lego, waarmee stoere auto’s en machinerieën kunnen worden gemaakt.

Ook Fischer Techniek is aanwezig, en eveneens Temsi, een alternatief voor het altijd dure Meccano. Natuurlijk is ook het overbekende Meccano vertegenwoordigd. Montagespeelgoed dat bestaat uit meer dan 400 verschillende onderdelen en buitengewoon geschikt om bijzondere bouwwerken te maken. Daarnaast is er een nieuwkomer op de markt: Ugears, houten mechanische modellen, zonder lijm of gereedschap. Ook zijn de bekende stoommachientjes aanwezig. Veel van het geëxposeerde materiaal werkt, wat de expositie extra boeiend maakt.

Er is bij de expositie een knutselhoek voor de kids, zodat deze zelf aan de slag kunnen. In de museumwinkel is ook divers constructiespeelgoed te koop.

Kijk voor meer informatie op: www.koperenknop.nl

Adres

Museum De Koperen Knop,  Binnendams 6,  3373 AD  Hardinxveld-Giessendam

Overige locatiegegevens

Datum:

26 juni 2021 t/m 18 september 2021

Starttijd:

9:00

Eindtijd:

16:00