PuberCafé | Schermtijd kent geen tijd

In het Puber Café voor ouders van pubers zijn alle ouders deze avond welkom om het met elkaar te hebben over social media, gaming en grenzen stellen.

Hoe help je jouw puber bewuste keuzes hierin te maken? Wat heeft je kind nodig? Hoe ver mag hij/ zij gaan? Waar ligt de grens? En is dat in elke situatie zo?

Het thema is ‘Schermtijd kent geen tijd’ over gaming, schermen en alles wat hiermee samenhangt.

Wie kent het niet van zijn kind? Uren en uren staren op een beeldscherm om te gamen, te kijken naar YouTube, vloggers en het gebruiken van Instagram, Snapchat en Whatsapp. Gek wordt je er soms van als ouder. Op 9 mei vertelt Leenard Kanselaar, online specialist van The Mall over deze wereld van onze pubers. En hij geeft tips over (be)grenzen in het omgaan met social media en schermen.

Het is iedere avond weer interessant om met nieuwe inzichten de deur uit te gaan. Leenard Kanselaar blijft aanwezig om eventuele vragen een op een te beantwoorden. Er is ruimte voor vragen, ervaringen delen, ontmoeten, lachen, verbinden en kennis vergroten. Ook voor wat lekkers en een drankje is gezorgd.

Het PuberCafé is een initiatief van ouders en professionals in en rond Gorinchem en verbonden aan de LimonadeBrigade. Pubers opvoeden vraagt om vele vaardigheden, want het leven met een puber in huis kan soms best een uitdaging zijn. Leven met pubers is de ene keer hilarisch, de andere keer moeizaam of verdrietig en alles wat hier tussenin ligt. In het PuberCafé is er ruimte het hier over te hebben met elkaar. En dat is waardevol, blijkt keer op keer. Vanuit herkenning, vanuit delen, vanuit steun als ouders onderling. Met een snuf humor en luchtigheid.

Alle opvoeders van pubers zijn welkom. Toegang is gratis. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten van zaalhuur, koffie, thee en lekkers te dekken (richtlijn € 4,-). Vanaf 19.45 uur staat de deur voor jullie open.

Voel je welkom!

Wil je meer lezen over hoe zo’n bijeenkomst er uit ziet, lees dan het nieuwsbericht hierover.

Volgende bijeenkomsten (handig voor in je agenda!):

12 september 2019 van 20.00-22.00 uur, Vertrouwenscrisis en herstel van vertrouwen.
Hoe blijf je in vertrouwen en geef je je kind vertrouwen mee. Wat te doen als het vertrouwen toch is beschaamd?

13 november 2019 van 20.00-22.00 uur, Hoe overleef ik mijn puber?
Het leven met een puber kan soms best een uitdaging zijn. Hoe ga je om met de grillen en grollen van je puber? En hoe help je jouw puber verder?

Adres

Bank van Noppes | PuberCafé,  Zusterstraat 19,  4201 EK  Gorinchem

Overige locatiegegevens

Datum:

9 mei 2019

Starttijd:

20:00

Eindtijd:

22:00