Sterke vrouwen uit Gorinchem

Na een paar jaar in het kille kasteel (waar Hugo de Groot vaak ziek was) bedacht zijn vrouw Maria een plan: Hugo zou zich verstoppen in zijn boekenkist en op die manier in Gorinchem terechtkomen en kunnen vluchten. Op 22 maart 1621 stapte Hugo in de boekenkist. Zijn dienstmeid, Elsje van Houwelingen, reisde met hem mee. Na een bootreis van een paar uur kwam Hugo aan in Gorinchem. Zonder deze twee sterke vrouwen was zijn ontsnapping nooit gelukt.

Door de jaren heen zijn er veel sterke vrouwen in Gorinchem geweest. Sterk zijn kan op veel verschillende manieren; er zijn voor iemand anders, een moeilijke studie afronden, een uniek talent hebben enz… Achter elk persoon zit wel een sterke vrouw die iets bijzonders heeft betekent voor diegene. Laten we deze onbekende sterke vrouwen met elkaar delen! Deel via onze social media wie jouw sterke vrouw is in je leven en vertel ons waarom.

Of nog beter: Schrijf het op een kaartje, breng het naar de Bibliotheek en wij geven het een mooie plaats in de tentoonstelling. Een eerbetoon aan alle sterke vrouwen!

Adres

,  thuis,    in de bieb

Overige locatiegegevens

Datum:

7 mei 2021 t/m 18 juli 2021

Starttijd:

9:00

Eindtijd:

20:00