Winterfestijn

Een hele week lang komen alle leerlingen van groep 4 en 5 van de Gorinchemse basisscholen naar de IJsbaan en het Gorcums Museum voor het Winterfestijn. Naast schaatsen komen ze ook kijken en werken in het Atelier van de Meester.

Een kunstenaar die heel goed is in zijn of haar vak noemen we ook wel een ‘Meester’. En een heel goed gelukt kunstwerk is een ‘Meesterwerk’. Maar hoe doe je dat, een meesterwerk maken? Een kunstenaar werkt in zijn of haar werkplaats, het atelier. Dáár worden de kunstwerken gemaakt. Soms met een beetje geknoei! Naar aanleiding van de expositie Het Geheim van de Meester heeft het Gorcums Museum ‘Het Atelier van de Meester’ ingericht, samen met de Cultuurcoaches van de gemeente Gorinchem  en andere partijen in het culturele veld.Dit atelier op de begane grond van het museum wordt gedurende de exposities gebruikt als educatieruimte voor scholen en voor workshops, lezingen en andere activiteiten voor iedereen. Met schildersezels, schilderijen, kwasten en allerlei andere attributen is het een heus atelier geworden, waar net als in het echt best een verfspatje op de vloer mag komen.

 

 De leerlingen worden zelf een ‘Meester’ en gaan met al hun creativiteit aan de slag in het atelier waar ze een gezamenlijk meesterwerk creëren van een bekende Nederlandse Meester!

Adres

Atelier van de Meester,  grote markt 17,  4201 EB  Gorinchem

Overige locatiegegevens

Datum:

16 december 2019

Starttijd:

9:00

Eindtijd:

15:00