Geslaagd PuberCafé voor ouders van pubers

Gorinchem, 20 september 2018, locatie Bank van Noppes

Aan een grote tafel zit een gezellig aantal ouders. Koffie, thee en zalige zoetigheden erbij. Intussen zet Patty Koster, jeugdverpleegkundige en de professional van de avond, samen met haar collega’s haar spullen klaar en kunnen we starten. Met een avond in het teken van vertrouwen in je kind en vooral wat dat betekent in een fase waarin je puberkind ‘rock en rollend’ zijn/haar/jouw grenzen soms behoorlijk opzoekt.

Met beeld en geluid spreken we de eerste helft van de avond over hoe het ook alweer zit in het puberbrein, wat de ontwikkelingstaak is en waarom experimenteren en losmaken erbij hoort. En wat je kunt doen als ouder om dit proces een beetje aardig door te komen. De aanwezige ouders praten mee, stellen vragen en delen hun ervaringen. Want soms kom je deze fase niet zo aardig door.

De tweede helft van de avond gaan we verder in gesprek met elkaar en blijkt net als eerdere avonden dat het PuberCafe daarin een mooie plaats in kan nemen: een plek waar je kunt vertellen en delen waar je zorg over gaat en ervaren dat je wellicht niet de enige bent. En waar elke avond ook weer eindigt met ‘het gaat echt voorbij, die puberteit….’  Dat geeft sommige ouders net even licht en lucht!

Zet de volgende avond op 22 november 2018 in je agenda en kom langs om te delen, te informeren en bij te praten! Waar dan? De Bank van Noppes, Zusterstraat 19 in Gorinchem van 20.00 tot 22.00 uur. Iedereen is welkom.

Bronvermelding: