Nanda van der Boom als wereldverbeteraar in Viva400 lijst

De Gorinchemse Nanda van der Boom is genomineerd als wereldverbeteraar in de Viva400 lijst van weekblad Viva. Een landelijke lijst met 400 inspirerende vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Nanda van der Boom blinkt uit door haar werkzaamheden om een betere wereld voor kinderen te realiseren rondom opgroeien en opvoeden. Uit het bericht op de Viva site: “Met haar initiatieven verbindt Nanda partijen die te maken hebben met de opvoeding van een kind, om zo met elkaar een positief opvoedklimaat te creëren. Haar concepten ‘De LimonadeBrigade’ en ‘It takes a village’ hebben inmiddels vorm gekregen en vele partijen zijn aangehaakt. Dit jaar lanceerde ze een online platform waarbij zowel ouders als professionals de mogelijkheid krijgen om samen te werken en elkaar vragen te stellen. Nanda creëert met haar werk een gezond en inspirerend opvoedklimaat dat groei en ontwikkeling stimuleert.”

Op 15 november reikt VIVA voor de elfde keer de VIVA400-awards uit. Viva legt uit dat het gaat om vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze een speciale prijs wonnen, een geslaagd en uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. De awards worden uitgereikt in zes categorieën: Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Techtalenten, Wereldverbeteraars en Zakenwonders.

Meer informatie over Nanda van der Boom als wereldverbeteraar is te vinden op de Viva400 lijst: https://www.viva.nl/viva400/wereldverbeteraars/.

Zelf wordt Nanda een beetje verlegen van alle aandacht die de nominatie met zich meebrengt. Ze geeft aan dat ze een fijn team van limobrigadiers en vrijwilligers om zich heen heeft die mede bijgedragen hebben aan dit succes. De nominatie is al een hele eer en ze hoopt dat als zij de prijs wint zij nog meer bekendheid kan genereren voor al het moois wat we samen in Gorinchem tot bloei brengen. En een zaadje te planten voor nieuwe initiatieven en nog meer gelukkige kinderen in en buiten Gorinchem. De ‘first followers’ zijn er inmiddels. Op 21 november opent een LimonadeBrigade ontmoetingsplek in Werkendam. En in de Hoeksche Waard zijn ze volop aan de slag met It takes a village to raise a child onder begeleiding van Nanda.

Kijk voor meer informatie over de initiatieven van verbindingsarchitect Nanda van der Boom op www.limonadebrigade.nl en gorinchem.alsvillage.nl.