Ontdek Hugo; de Speelboxen

In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in een boekenkist ontsnapte uit Loevestein. De meeste van jullie kennen het spannende verhaal van Hugo wel. Maar Hugo heeft zoveel meer gedaan in zijn leven; hij was een wonderkind, heeft belangrijke ideeën gehad over de verantwoordelijkheid voor de zee, recht en nog veel meer. En vergeten we niet zijn vrouw en dienstmeid? Die hebben ook een belangrijke rol gespeeld in zijn leven.

Om het Hugo jaar extra te vieren hebben we voor elke leeftijdsgroep een Hugo Speelbox samen gesteld. Ga op ontdekkingstocht en…..

2-4 jaar: Weet jij hoe het voelt om te leven als een echte prins of prinses? Trek je mooiste kleren aan en ga opzoek naar de verborgen schatten. Maar pas op! De draken liggen op de loer en proberen jouw schatten te stelen.

4-6 jaar De draak komt eraan! Vlucht snel naar het kasteel en verstop je. Durf jij de draak weg te jagen? Maak samen met de tovenaar een toverdrankje om de draak te laten schrikken. Lukt het jou om het kasteel te beschermen?

6-12 jaar Durf jij de uitdaging aan te gaan? Maak samen met jouw familie de opdrachten en vindt de schat van Hugo de Groot. Misschien leer je nog een aantal trucjes zodat ook jij jouw geheimen veilig kunt bewaren.