Caribabad

Baby & Peuter zwemmen?
Voor je kindje is alles nieuw. Tijdens de speciale uren voor Baby en Peuter zwemmen leren we je kindje al vroeg om zich ontspannen te bewegen. Door het zwemmen worden bovendien het spierstelsel en de ademhalingsorganen versterkt.

Wat is het?
Tijdens het Baby & Peuter zwemmen laten we kinderen vanaf 12 weken kennis maken met spelen en bewegen in water. Samen met je kind doe je spetter-, spring-, drijf- en onderwater-oefeningen in water met een temperatuur van 31°C. We creëren een geruststellende omgeving door rustig aan te doen en kinderliedjes te zingen. Je zult merken dat je kind zichzelf zal ontspannen.

Waarom doen?
Het zwemmen draagt op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van het kind, zowel op sociaal als lichamelijk vlak:
Het versterkt de band tussen de ouder en kind.
De ademhalingsorganen van het kind worden versterkt.
Het spierstelsel van het kind wordt sterker.
Het kind breidt zijn bewegingspatroon uit.
Je kind leert contact maken met andere kinderen.

Hoe ziet een les er uit?
Door onze jarenlange ervaring verloopt het zwemmen voor de kleintjes zo aangenaam mogelijk. We laten je vijf minuten voor aanvang van de les samen het water in gaan, zodat je kindje rustig kan wennen. Vervolgens doen jullie, onder begeleiding van de instructeur/instructrice, gedurende 20 minuten verschillende oefeningen. Na afloop heb je de mogelijkheid om nog 10 minuten zelf samen te oefenen en te spelen.