Theater Peeriscoop

HET VERHAAL ACHTER THEATER PEERISCOOP…

Cultuur zegt ons wie we zijn. Waar we vandaan komen. Als je niet weet waar je vandaan komt… zal je niet weten waar naar toe te gaan.

Misschien dat daarom sommigen verdwalen. De wereld wordt steeds harder. Het gaat niet steeds over: “Wat kan ik voor u doen”. Maar: “Wat doe jij voor mij”.
Waar mensen je pas zien staan als je uiteindelijk de deur niet meer voor ze openhoudt.

Het is de taak van een theatermaker om vragen te stellen. Wakker te schudden en toch te vermaken. Ik weet dat ik in m’n eentje alleen de wereld niet kan verbeteren. Maar ik weet ook dat ik in m’n eentje meer kan doen dan duizenden die de ogen sluiten.
Dus heb ik een droom. Maak ik voorstellingen en bouw een theater. Een voor iedereen.

Theater Peeriscoop is een oase in een wereld die verhardt. Waar niemand alleen is. Waar ogen en oren gestreeld zullen worden. Voeding voor de ziel. Waar geweld nooit zinloos is.
Waar we duizend en één doden kunnen sterven. En toch weer lekker naar huis toe kunnen gaan.
Waar we kunnen dromen, lachen en wakker worden.Waar we kiezen voor de glasharde leugen als we de onverdraaglijke waarheid willen vergeten…

De twaalf kogels in de deur van een danspaleis… vliegtuigen in het hart van New York… de spotprent in een wereld die smaak en gevoel voor humor verloren heeft.

Die waarheden laten ons zien hoe verdwaald we zijn. Maakt onze dromen stuk.
Theater Peeriscoop is een bewijs dat dromen kunnen uitkomen.
Ga zitten en geniet.
Vergeet en onderga.

Daarvoor is Theater Peeriscoop.

Veel plezier.
Fred Delfgaauw