Hoofdmenu

Samen koken!

349 keer bekeken

De website van de LimonadeBrigade is het inspiratiepunt voor ouders, dus ook voor het delen van leuke recepten, kijk onder het gedeelte ''Samen thuis doen'' gebruik de zoekfilter ''eten/drinken'' en vindt heel veel smaakvolle ideeën en ga samen met je kindje de keuken in.

Soort activiteit

Eten/drinken

Leeftijd

Hele gezin

Samen koken is gezellig! En eigenlijk kan het harstikke simpel zijn, je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. Bedenk eens wat jullie samen kunnen gaan koken maak samen met je kindje een boodschappenlijstje en bedenk welke ingrediënten jullie nodig hebben voor een heerlijke maaltijd. Door te praten over de ingrediënten leren kinderen welke groentes er bestaan en andere ingeredieneten. Laat hem of haar ruik of alvast een stukje proeven? 

Heb je meerdere kinderen die jou helpen in de keuken? Bedenk van te voren een taakverdeling, de een snijdt de ui en de andere roert in de pan. Koken geeft ontspanning, je kan kletsen over de dag, wat heeft je kindje op de opvang gedaan, wat was er heel leuk vandaag, of wat was er juist niet zo fijn deze dag?

Als kinderen zelf hun eten maken, is de kans groter dat ze vaak beter eten! Door jou te helpen in de keuken kan hij of zij heel trots zijn op het lekkere eindresultaat een grote stimulatie om lekker je bordje leeg te eten!

Een kleine toevoeging, let altijd op de veiligheid, de vlijmscherpe messen kan je beter niet gebruiken, pas op met een warme kookplaat en zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de steel of het handvat zo gedraaid staat dat je kindje de pan niet kan pakken.

Veel kook plezier samen!

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen