Gekke bekken trekken!

Met je baby spelletjes spelen is een van de leukste dingen die er is. Het is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor een goede band tussen jou en je kleine. Daarnaast stimuleert het de ontwikkeling van je kindje. Des te meer redenen om leuke baby spelletjes te doen.

Gekke bekken trekken
Onderzoek wat je kleine vrolijk maakt: trek gekke bekken en maak rare geluiden. Pak verschillende knuffeltjes en beweeg ze vrolijk (maar rustig) heen en weer voor zijn ogen. Of schud eens goed met de rammelaar. Zodra die ogen gaan stralen en die tandeloze lach tevoorschijn komt, weet je dat je goed zit.

De baby-spa
Zijn jullie toe aan wat ontspanning? Geef je kleine een babymassage. Zo heb je volledig de aandacht voor elkaar en leer jij je kindje goed kennen. Bouw de massage rustig op en zorg voor een warme omgeving met weinig prikkels. Je baby zal genieten! Wil jij de massage optimaal afsluiten? Trakteer je kindje na de massage op een plons in de Tummy tub of in bad. Het warme water zorgt niet alleen voor nóg meer ontspanning, maar spoelt ook nog eens de olie van zijn lijf. Kleine tip: houd een schone doek bij de hand. Als je baby zo ontspannen is, wil er nog weleens wat uitfloepen.

Ik zie, ik zie, wat jij nu ook ziet!
Teken leuke gezichtjes op je vingers of gebruik vingerpoppetjes. Leg je baby op zijn rug en breng je vingers langzaam in zijn zicht. Wacht tot je kindje zijn ogen op de poppetjes focust. Stel de poppetjes langzaam een voor een voor door je vinger iets naar voren te buigen en hierbij te praten. Wacht tot je baby reageert op de kennismaking en begin dan een leuk gesprek. Je baby kan de poppetjes waarschijnlijk nog niet goed volgen met zijn ogen, maar hij vindt het reuze interessant.

Lees meer spelletjes op www.24baby.nl/baby/spelenderwijs-leren/baby-spelletjes/

Adres

Thuis &,  Binnen &,    Samen

Overige locatiegegevens

Datum:

3 juni 2020

Starttijd:

10:00

Eindtijd:

12:00