Lelystad Drinkt Water

Lelystad staat in het teken van water drinken.Voordelen van water drinken: water is gezond, gemakkelijk en goedkoop.

Kom je deze week bij het Sportbedrijf Lelystad, GO! Kinderopvang, Icare, KernGezond, Welzijn Lelystad, Flevomeer Bibliotheek, GGD Flevoland, op school én ook bij het MamaCafé word je op verschillende manieren geïnformeerd over de voordelen van water drinken.
Bij het MamaCafé gaan we aan de slag met stickers, kroontjes en boekjes over drinken. Ook zijn er toffe bidons!

Waarom de Drink Water campagne?

Uit recent onderzoek onder leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van acht basisscholen in Lelystad blijkt dat minder dan de helft van de kinderen elke dag water of thee zonder suiker drinkt. Ook drinken nog veel kinderen gezoete dranken of sapjes waar suiker in zit. Om kinderen en ouders beter bewust te maken van de voordelen van water drinken, wordt de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ gestart.

Nationale Sportweek & de Daily Mile

Van 18 t/m 27 september 2020 is ook de Nationale Sportweek. De campagne ‘Lelystad drinkt water!’ valt niet voor niets samen met de Nationale Sportweek: sport is onlosmakelijk verbonden met water drinken. In deze week doen diverse basisscholen en Scholengemeenschap Lelystad mee met de Daily Mile: een activiteit waarbij leerlingen minstens drie keer per week onder schooltijd een kwartiertje (hard)lopen. Dit is belangrijk voor de conditie, concentratie, stemming en gedrag van kinderen.

Kijk op http://www.lelystad.nl/jogg voor meer informatie.

Adres

Flevomeer Bibliotheek Lelystad,  De Promesse 4,    Lelystad

Overige locatiegegevens

Datum:

18 september 2020 t/m 27 september 2020

Starttijd:

10:00

Eindtijd:

17:00