Workshop voor ouders: Wijs met Media

Heb jij een zoon of dochter die soms lijkt vast te zitten aan de tablet of telefoon? En dan onbereikbaar is?
Krijg je vaak een antwoord, zoals: ‘Kom zo, even dit potje afmaken…..’

Herkenbaar en vind je het ook wel eens lastig om hier mee om te gaan? Daarom organiseert de mediacoach van Welzijn Lelystad deze interactieve workshop Wijs met Media.

In deze workshop gaan we aan de hand van beeldmateriaal op een interactieve manier met u in gesprek over mediawijsheid. Kinderen kunnen vaak uitstekend overweg met apparaten. Maar het goed kunnen inschatten van de risico’s en online de juiste beslissingen nemen, vinden ze een stuk moeilijker. Daar hebben ze de begeleiding van hun ouders hard bij nodig.

Mediaopvoeding vraagt om een actieve houding van ouders: meekijken, praten en uitleg geven, samen afspraken maken, weten wat je kind met media doet en ingrijpen op het moment dat er iets mis gaat. Dit stimuleert het zelfvertrouwen en eigen oordeel van je kind, en uiteindelijk kun je jouw kind steeds meer loslaten.
De workshop is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 10 jaar. (vanaf groep 7 tot en met de brugklas van het voortgezet onderwijs)

Wil je deze interessante gratis workshop niet missen, stuur even een e-mail naar mediacoach@welzijnlelystad.nl. Dan zorgen wij voor voldoende koffie en thee.

Adres

Buurthuis De Dukdalf,  Punter 35-27,  8242 EK  Lelystad

Overige locatiegegevens

Datum:

10 oktober 2019

Starttijd:

19:30

Eindtijd:

21:00