Leuke tips voor activiteiten binnen en buiten

Update 14 april 2020

Kidsproof Flevoland heeft allerlei leuke activiteiten voor je verzameld. Zoals kletspraat, knutseltips, gekke bingo kaarten. Maar ook tips hoe je toch de verjaardag van je kind viert in deze tijd.

Met Do It Together van Happy Hall creëer je samen een plek om even stil te staan bij jouw emoties en bij die van de andere gezinsleden. Zo weet je hoe het met iedereen gaat, hoe je iemand blij kan maken en wanneer je iemand beter met rust kan laten.

Bewegen is leuk en belangrijk voor kinderen. Een aantal leuke tips om samen te doen. Voor alle leeftijden.

  • Doe bewegingsgames als Just Dance en Wii Sports.
  • Doe leuke spelletjes als de stop dansde ballonnendanstwister of maak torens of forten met dozen.
  • Speel basketbal door knuffels te gooien in de wasmand. Eén iemand houdt de wasmand vast, de ander gooit. Om het nog leuker te maken kan je de wasmand laten bewegen door de ruimte!
  • Oefen de handstand tegen de deur of de muur.
  • Doe aan peuter- en kleuteryoga! In dit filmpje zie je hoe dat gaat.
  • Kijk voor veel leuke bewegingsfilmpjes, -liedjes en -oefeningen op dit Youtubekanaal

Update 24 maart 2020

Buiten:

Doe je ook mee met de Berenjacht! Meld je aan : https://www.facebook.com/groups/BerenjachtLelystad/

De zon nodigt uit om naar buiten te gaan. Als je een eigen tuin hebt, of een parkje in de buurt, zijn daar al veel insecten te vinden. Met een emmer of een potje, wat blaadjes erin en met een vergrootglas, valt er voor de kinderen veel te ontdekken en zijn ze lekker even een buiten. Als de kinderen genoeg hebben gevonden, laten ze de dieren natuurlijk wel weer vrij in de tuin of in het park.

Op de site: www.Staatsbosbeheer.nl staan ook leuke opdrachten voor thuis en in de tuin.

Vinden je kinderen het leuk om lekker wat te kliederen met water? Geef ze een emmer met lauw water, een poetsdoek en eventueel een doek om te drogen. Ze kunnen hun fiets een goede poetsbeurt geven. En hebben jullie zin om wat samen te doen? Dan ga je aan de slag met de auto. Veel plezier!

Binnen:

Leer kinderen toneelspelen!

Anneke Chen uit Maarssen biedt gratis toneelworkshops voor kinderen aan. ,,Het brengt echt wat positiviteit en voor de kinderen is het een hoogtepuntje.” Anneke plaatst elke werkdag een theater les van tien minuten op de Instagrampagina van Buro Bis. Benodigdheden: een telefoon of tablet en een leeg stukje vloer.

Houd je kind van bakken? Laat ze eens lekkere koekjes maken. Op het internet zijn genoeg sites te vinden met recepten. Als de koekjes in de oven liggen, kunnen de kinderen een mooie puntzak maken of een bakje vouwen en versieren. Onderstaande site, brengt je vast op een idee. http://kids.flevoland.to/knutselen/pakjes.shtml Als de koekjes zijn afgekoeld, kunnen ze in de verpakking en kun je samen bedenken wie hier blij mee zou zijn?

Ga je graag samen met je kind naar een museum? Helaas zijn die nu gesloten. Door te klikken op deze linkjes kun je toch een bezoek brengen. Virtuele tour door verschillende tentoonstellingen in diverse musea.

 

Binnen of buiten: 

Houd je kind veel van dieren? Jullie kennen vast wel iemand die een konijn, cavia, kat of hond heeft. Je zou eens kunnen vragen of die mensen het fijn vinden als je zoon of dochter een dagje op hun huisdier past.

Vraag eens aan je kind welk speelgoed een tijdje gemist kan worden? Samen kunnen jullie dan een leuke verrassingstas maken voor een vriendje of vriendinnetje. Hoe leuk zou het zijn als de kinderen elkaar onderling verrassen met (tijdelijk) nieuw speelgoed. Ze kunnen een tas maken met speelgoed voor binnen of voor buiten of een combinatie. En na een of twee weken komt het speelgoed weer terug. Nieuwe mogelijkheden voor uren speelplezier! 


Soms is jezelf vervelen helemaal niet erg. Maar soms toch ook wel…
Geef me de 5! bedacht dit superleuke anti-verveel boekje!

Download hem hier.


Deze is ook leuk! De Club van Ontaarde Moeders heeft 50 tips over wat je met je kids kunt doen in deze tijd!
Volg ze op Facebook via deze link!


Houd jij wel van een bosje kleurige bloemen in huis? Op de website van Meester Sander vind je superleuk knutseltips om bijvoorbeeld bloemen te vouwen!

De link vind je hier!


Update 23 maart 2020

Binnen:
Zijn de kinderen vandaag veel bezig geweest voor school?

Dan is het nu tijd voor wat leuks. Laat ze eens wat knutselspulletjes in huis bij elkaar zoeken. Daarvan kunnen ze vast een mooie kaart maken en eens bedenken wie ze daar blij mee kunnen maken? Als het schrijven nog niet lukt, is het fijn om ze hiermee te helpen voor een lieve tekst. Daarna kunnen jullie samen de kaart op de post gaan doen. Zijn jullie allemaal weer even buiten!

Op onderstaande link zijn nog veel meer suggesties te vinden voor een prettige balans in de dag.
https://wij-leren.nl/praktische-tips-thuis-leren.php

Houden je kinderen van verhalen? Spannend? Lief? Of ondeugend?
Laat ze zelf eens een verhaal bedenken en dat uit laten spelen met een poppenkastpop. Heb je deze niet?
Samen kun je van een oude sok een pop maken. Met stof, draadjes, knopen, papier, lijm of een nietmachine kom je een heel eind.
Zijn de pop(pen) klaar? Kom dan naar de voorstelling van je kind. Samen met het gezin naar het theater. Dat wordt vast dikke pret!

Omdat je als ouder nu ook veel thuis moet werken, kun je niet de hele dag op alles reageren. Allemaal moet je hieraan wennen, maar dat is met elkaar goed te regelen hoor. Maak hiervoor samen een mooi stoplicht.

  • Staat het stoplicht op rood? Dan mogen de kinderen even niet storen.
  • Staat het stoplicht op oranje? Laat de kinderen zelf bedenken of je ze echt nodig hebt en zo ja, mogen ze je hulp vragen.
  • Staat het stoplicht op groen? Dan hebben jullie weer alle tijd voor de kinderen!

Omdat je nu vaker thuis zult werken, slingeren er vast de nodige spulletjes van jou door de kamer. Denk aan pennen, potloden, een gum of paperclip. Vraag eens aan je kinderen of ze voor jou een leuke pennenbak willen knutselen. Zo kun je alles mooi bij elkaar houden! Je kind kan hiervoor bv. rolletjes van wc papier gebruiken. Laat ze knippen in verschillende maten en versieren met vrolijke kleuren met papier of verf. Maak ze vast met lijm op een stuk karton of viltje en klaar is het. Zo help je elkaar en is alles gemakkelijk terug te vinden.

Lukt het je niet om voor te lezen, dan doet Jacques Vriens dat voor jou!

De link vind je hier.

Buiten: 

Heeft je zoon of dochter even geen zin meer om binnen te zijn?
Misschien woont er wel iemand bij jullie in de buurt, die nu veel alleen is.

Leuk om bij de voordeur of op de stoep voor deze meneer of mevrouw een mooie tekening te maken met stoepkrijt. Gaat het regenen? Dan kunnen de kinderen volgende week weer een nieuwe tekening maken! Dat wordt een vrolijke boel in de straat.

Vinden jij en je kinderen het fijn om buiten te zijn?
Misschien kan je kind of kunnen jullie samen voor iemand uit de buurt, die nu liever niet naar buiten wil of kan, de hond uitlaten.

Ligt er een lang touw in de schuur of garage? Bijvoorbeeld waar je de planten mee opbindt? Dat is nu heel goed te gebruiken!

Met dit lange touw kunnen de kinderen in de tuin een mooi doolhof maken? En als het helemaal is gebruikt en overal aan vast gebonden, kunnen ze erover heen klimmen en onder door kruipen. Laat je uitnodigen om met het hele gezin dit ook   te proberen! Jullie hebben vast veel lol. Daarna weer samen oprollen om op een ander moment een nieuw doolhof te maken. Veel plezier.


Zijn jouw kinderen fan van Donald Duck? Mooi! Want de komende periode worden er superleuke online tekenlessen gegeven door de makers van Donald Duck.
Via de Facebookpagina van het gelijknamige weekblad kun je hierop inschrijven.

De link vind je hier.


Een boek voor een prikkie!
Op de website van Bol.com is een mooie pagina ingericht met e-boeken (lezen en luisteren) die je voor € 0,01 kunt kopen!
Je vindt er verschillende titels terug, maar….er worden ook verhaaltjes voorgelezen door onder andere Monique Smit.

De link vind je hier.


Ben jij toe aan een beetje beweging? Check dan de ‘Vet Fitte Oefeningen’ van Meester Roger!
Lekker kort, prima voor een korte pauze tussendoor.

De link vind je hier.