Instapje: Samen spelen

Opgroeien gebeurt met vallen en opstaan. Bij het ene kind gaat dat sneller dan bij het andere. Met het programma Instapje helpen we ouders en kinderen van 1 en 2 jaar die minder kansen hebben te stimuleren in hun ontwikkeling. We werken aan de communicatie en het samen spelen tussen u en uw kindje.

Hoe werkt Instapje?
Om u te helpen komt er een medewerker van Instapje bij u thuis. Gedurende een periode van 26 weken lang komt ze één uur per week langs om samen met u en uw kind te spelen en te zingen. Zij neemt speelgoed, boekjes en een map met spelletjes en liedjes mee. De medewerker laat zien hoe u uw kind kunt stimuleren. Ze gebruikt daarbij vijf ‘vuistregels’. De overige dagen van de week speelt u zelf met uw kind. Uw kind leert spelenderwijs van u; u leert hoe u uw kind beter kunt ondersteunen en stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

Onze 5 ‘vuistregels’:
• Kijk en luister naar je kind
• Moedig je kind aan
• Volg je kind
• Biedt je kind structuur
• Praat met je kind

Aanmelding
Als ouder kunt u zich hiervoor opgeven. Het aanmeldformulier vindt u op de site van GO! Kinderopvang.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de coördinator Instapje via instapje@go-kinderopvang.nl. Ook kan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau informatie geven.

 

Specialisatie:

Fysieke ontwikkeling

Website:

https://www.go-kinderopvang.nl/over-go-kinderopvang/instapje/

Geen bericht gevonden