Schoolmaatschappelijk werk

Maakt u zich zorgen om uw kind? Voelt uw kind voelt zich vaak onzeker? Of wordt uw kind gepest op school? Maakt uw kind veel ruzie met klasgenoten? Wil hij of zij niet naar school? Of zijn er andere problemen met uw kind. Weet u niet wat u aan deze problemen kunt doen? Dan kan een schoolmaatschappelijk werker van MDF u verder helpen.

De schoolmaatschappelijk werker werkt voor de basisschool van uw kind, maar is er ook voor u. Hij of zij helpt u graag als u een vraag heeft over uw kind. Want zowel de school als u willen dat het goed gaat met uw kind.

Opvoedingsondersteuning
Opvoeden kan best lastig zijn. Soms is het fijn om met een onafhankelijk iemand te praten over opvoeden. De schoolmaatschappelijk werker kan naar u luisteren, met u meedenken en advies geven.

Zo werkt de schoolmaatschappelijk werker
Na de aanmelding maakt de schoolmaatschappelijk werker meestal binnen twee weken een eerste afspraak met u. Gewoonlijk komt hij of zij bij u thuis. Tijdens dit gesprek praat u over uw zorgen of vragen over uw kind(eren). Samen met u maakt de schoolmaatschappelijk werker een plan met duidelijke doelen. U krijgt ondersteuning in de opvoeding en hulp om problemen op te lossen.

Deze hulp is meestal kort. Soms is één gesprek al voldoende. Soms zijn er meerdere gesprekken nodig.

Cursussen

MDF geeft ook trainingen en cursussen aan ouders en kinderen:

Dit ben ik: een sociale vaardigheidstraining voor kinderen tussen 8-12 jaar https://www.mdflevoland.nl/dit-ben-ik

Twee huizen: een groep voor kinderen (8-12 jaar) van gescheiden ouders https://www.mdflevoland.nl/twee-huizen

Puber in huis: cursus voor ouders met kinderen van 12-16 jaar https://www.mdflevoland.nl/een-puber-in-huis

Specialisatie:

Mentale ontwikkeling

Website:

www.mdflevoland.nl/opvoeden-en-opgroeien