Lekker & Gezond Borrelplank

Gezellig in de tuin, zonnetje, een lekker drankje erbij. Wie houdt er niet van?! Iets te knabbelen mag natuurlijk niet ontbreken. Wel eens aan een gezonde borrelplank gedacht? Lekker genieten en de kinderen smullen lekker mee.
Het begint met een mooie houten plank, heb je die niet kan je ook een snijplank of dienblad gebruiken.

Van alles wat: groente, fruit, een eitje en toppers van ballen

Een borrelplank maken is heel makkelijk. Eigenlijk is het gewoon heel veel hapjes bij elkaar op een plank. Schijven meloen in driehoekjes. Laat vooral ook de schil eraan zitten. Dat knabbelt makkelijk weg en het groen kleurt ook nog eens prachtig met de andere kleuren op de plank. Aardbeien doen het ook altijd goed, net als appel en banaan. Juist als je een beetje zorgt voor verschillende kleuren en vormen trekt het aan om te gaan eten. Ronde tomaatjes, kleine snackkomkommers of komkommer plakjes gesneden met een kartelmes.

Maar we eten natuurlijk niet alleen groente en fruit. Een half gekookt eitje of met een plakje runderrookvlees. Je zou ook een lekker gevuld eitje kunnen maken op basis van kwark. Gezond maar vooral ook heel erg lekker. Stukjes gerookte kip, mag zeker niet ontbreken. Je kan de plank ook nog vullen met mini rijstwafels. Een handje met ongezouten noten en mini soepstengeltjes met kruidenroomkaas. Jammie jammie.

Je kunt van alles op de plank leggen. Denk ook eens aan blokjes kaas en stukjes worst. Spiesjes met poffertjes, mini tucjes of rolletjes vleeswaren. Onze laatste toppers waren ketjap balletjes. Meng rundergehakt met knoflook, paneermeel, een eitje, sambal en een flinke scheut ketjap door elkaar. Maak er balletjes van en bak ze in de pan. Echt een aanrader.

Gezellig met z’n allen, je krijgt er weer een vakantiegevoel van.

Geen bericht gevonden