Leuk! Zelf fruit plukken.

 Het seizoen van appels en peren is begonnen! Bij verschillende fruitboerderijen in de buurt, kun je zelf je fruit plukken. Hoe leuk is dat! Trek je laarzen aan en ga lekker naar buiten!

Kom je thuis met een hele zak met appels, bak dan lekker samen een appel – kruimeltaart bakken. Jammie! Leuk om met de kids te maken en zóóóó’lekker!

Hier lees je het recept voor een heerlijke appel-kruimeltaart.

Wat heb je nodig?

4 grote goudrenetten, flink wat kaneel, 75 gram bruine basterdsuiker, een handje vol rozijnen, speculaas – en koekkruiden, 150 gr bloem, 150 gr rietsuiker/stevia, (combinatie), 8 eetlepels havermout, snufje zout, 150 gram plantaardige boter en eventueel een zakje vanille suiker voor de lekkerbekken.

Hoe maak je de appel/kruimelschotel?

Verwarm je oven op 200 graden. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Doe deze stukjes samen met de rozijnen, kaneel, basterd suiker en speculaaskruiden in een kom en roer dit goed door elkaar! Doe het mengsel vervolgens in een ovenschaal (invetten niet nodig).

Meng de bloem, rietsuiker/stevia, havermout en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes van ongeveer een vierkante centimeter en doe dit in de kom bij de rest. Meng nu met je handen het deeg tot een kruimelige massa. Zorg ervoor dat de boter goed verdeeld is. Als je klaar bent, verdeel je het kruimeldeeg op de appelmassa in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat dit feest ongeveer 25  tot 30 minuten garen tot de appels zacht zijn en de kruimels lichtbruin kleuren.

Om er een feestelijk tintje aan te geven, kun je eenvoudig een ster uit papier knippen en deze op de ovenschaal leggen (als deze iets is afgekoeld). Met poedersuiker maak je dan eenvoudig de vorm van een ster. Verwijder daarna het papier…. En klaar ben je! Veel plezier in de keuken met de kids en eet smakelijk!

Tip: je kunt dit ‘gebakje’ ook in kleine schaaltjes bereiden, zodat iedereen zijn eigen bakje kan uitlepelen. Leuk als toetje!