Boeiende ouderavond met onderwijsreiziger Erik Ex

Erik Ex, docent geschiedenis, verzorgde donderdag 15 maart ’18 de ouderavond van Peuter-, Junior- en Tiener College. De ouders, met kinderen in de leeftijd van 2 tot 14+, maakten kennis met Erik en de onderwijsreis die hij met zijn broer, journalist Luuk, onderneemt. Op zoek naar wat goed onderwijs is bezochten ze onder andere Finland, Estland, Rusland en Turkije.

Op de ouderavond vertelde Erik aan de hand van filmpjes, die Luuk onderweg maakte voor de Volkskrant, hoe andere landen onderwijs organiseren. Erik vertelde over zijn ervaringen en nieuwe ideeën en ging met ouders in gesprek over hoe zij denken over bijvoorbeeld prestatiegerichtheid en persoonlijke ontwikkeling in scholen. Het leverde enthousiaste, betrokken gesprekken vol vragen en ideeën op.

De avond was de tweede thematische ouderavond van dit schooljaar. De eerste avond werd verzorgd door hersenonderzoeker Jiska Peper. Het volgende land dat Erik en Luuk na hun reispauze in Nederland bezoeken, is Iran. Na Iran bezoeken ze nog enkele landen om na een reis van in totaal één jaar (vanaf september 2017) als laatste Singapore te bezoeken. De reis van Erik en Luuk is op Facebook te volgen via @onderwijsreis.