koesteren-en-delen

Koesteren & delen

Kinderen zijn geweldige imitators, geef ze iets geweldigs om te imiteren! Zorg
goed voor jezelf door voldoende ontspanning, gezonde voeding en beweging.
En kan je dan daarnaast ook de wereld nog een beetje mooier maken?

Zwangerschapscursus
Gefeliciteerd, je bent zwanger! Wil jij je fijn & ontspannen voorbereiden op de aankomende bevalling? Doe dan mee met mijn zwangerschapscursus. In de lessen bespreken we verschillende thema’s met onder andere voeding & zwanger zijn, de fases van de bevalling, alles over weeën, persweeën, baarmoeder, placenta, navelstreng, bekkenbodem en een positieve...
Lees meer >
Kinderyoga Kind-wijs
De kinderyoga lessen bij Kind-wijs worden op een speelse manier gegeven, passend bij de leeftijd en belevingswereld van het kind. De lessen bestaan uit een afwisseling van spel, bewegen, muziek, zintuigenspel, (zelf)massage, ontspanning, visualisatie en natuurlijk houdingen (asana’s). Er wordt geregeld gebruik gemaakt van creatieve opdrachten. Elke les staat er...
Lees meer >
Maak van het eten een doe-het-zelf festijn
Net zoals bij tapas; zet vrolijk gekleurde bakjes op tafel met ingrediënten waarmee kinderen hun eigen maaltijd kunnen samenstellen (bijvoorbeeld bij een salade). Kinderen vinden het leuk om zelf met eten en combinaties bezig te zijn. Zo prikkel je hun nieuwsgierigheid en gezonde eetlust.
Lees meer >
Hoeveel tijd besteed jij aan jezelf?
Maak een lijst van energiegenerators en energiegevers. Je zult merken dat je het grootste deel van je tijd aan energiebewaarders besteedt. Plan opzettelijk een aantal momenten in de week dat je iets doet uit de lijst met energieleveranciers. Tip van Eveline Noordtzij, mama coach.
Lees meer >
Mooi moment vasthouden?
Zet al je zintuigen in! Wat voel, ruik, zie, hoor je. Adem diep in en uit. Kijk om je heen en zoek iets wat er bij past; een steentje, een takje. Geef dat een mooie plek in je kamer. Zodra je dat vastpakt kan je weer terug denken aan die...
Lees meer >
aanmelden limonade brigade

De LimonadeBrigade is een lokaal TEAM van ouders en professionals die allemaal samenwerken aan hetzelfde doel: dat ieder kind in Gorinchem de kans krijgt om uit te groeien tot een krachtig mooi mens!

Een prachtige en pittige uitdaging die vraagt om inspiratie en motivatie. We creëren daarom samen lokale inspiratiepunten van opgroeiers en opvoeders waar we elkaar ontmoeten, leren kennen en samen met onze kinderen nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Daarnaast omarmen we met elkaar bestaande en nieuwe initiatieven. Bijvoorbeeld: workshops, wijkfeesten, natuur-, sport- en cultuuractiviteiten, festivals, goede doelen en zo nog veel meer.
Zin om mee te doen? Iedereen is welkom! Maak verbinding en stuur een MAILTJE of KOM gezellig langs bij één van de activiteiten en spreek een teamlid aan.