Babycoach

Je baby wil je iets vertellen en geeft daarom signalen af: huilen, niet drinken, moeilijk slapen, onrustig gedrag, ontbreken van een ritme, etc. Vaak weet je als ouder precies wat er is, maar soms snap je misschien niet wat je kindje nu eigenlijk bedoelt.

Als babycoach help ik je de signalen die je baby geeft, beter te begrijpen. Natuurlijk zoeken we samen een oplossing voor het probleem, maar we gaan vooral ook op zoek naar de oorzaak. Ik geef je namelijk liever geen tijdelijk ‘doekje tegen het bloeden’, maar kom liever met een structurele oplossing. Iets waar je niet alleen NU iets aan hebt, maar ook later.

Ik werk niet volgens vaste methodes, maar lever maatwerk: elk gezin is uniek, zoals elke ouder en elke baby uniek zijn.

Met welke vragen en problemen kun je terecht bij mij als babycoach?

✓ Mijn kind wil maar niet doorslapen, waar zou dat aan kunnen liggen?
✓ Mijn kind slaapt juist heel de nacht door, maar overdag nauwelijks, terwijl ik wel denk dat hij dat nodig heeft.
✓ Mijn baby spuugt zoveel. Hoe kan ik dit verminderen?
✓ Moet ik mijn kindje nu oppakken als hij huilt of gewoon in zijn bedje laten liggen?
✓ Ik heb een huilbaby. Wat nu?
✓ Voor mijn gevoel kan ik nergens meer naar toe. Hoe krijg ik meer ritme bij mijn kindje?
✓ Na een nare zwangerschap wil ik de band met mijn kindje versterken. Hoe doe ik dat?

Uiteraard is dit lijstje niet compleet en zijn er nog veel meer vraagstukken te bedenken waarvoor je mij kunt benaderen. Als babycoach heb ik hiervoor een heleboel praktische hulpmiddelen ter beschikking, maar kijk ik ook verder dan dat. Dat is ook de reden waarom een babycoach geen vervanging van maar juist een aanvulling is op de huisarts, het consultatiebureau, de fysiotherapeut, de osteopaat of de lactatiekundige.

De coachingsessies vinden bij jullie thuis plaats, omdat ik jou en de baby dan zie in jullie eigen, vertrouwde omgeving.