Tips & inspiratie

Tips

Echt luisteren

In de drukte van alle dag schiet het er nog wel eens bij in dat we echt luisteren naar wat ons kind ons wil vertellen. We luisteren maar half en gaan door met wat we ondertussen aan het doen zijn. Of erger nog, zijn bezig met onze smartphone, bijvoorbeeld. Wat je aandacht geeft groeit, dus ook je kind. Door oprecht te luisteren zonder meteen te reageren of in oplossingen en tips te schieten, vo

6 februari 2019

Lees meer..
Grenzen stellen zonder strijd?

Geef je kind twee mogelijkheden waaruit het kan kiezen, maar waarmee jij jouw doel bereikt. Je kind krijgt dan het gevoel invloed te hebben “Zet jij of ik de televisie uit”? Tip van Eveline Noordtzij van Praktijk-open.

5 februari 2019

Lees meer..
Maak van het eten een doe-het-zelf festijn

Net zoals bij tapas; zet vrolijk gekleurde bakjes op tafel met ingrediënten waarmee kinderen hun eigen maaltijd kunnen samenstellen (bijvoorbeeld bij een salade). Kinderen vinden het leuk om zelf met eten en combinaties bezig te zijn. Zo prikkel je hun nieuwsgierigheid en gezonde eetlust.

1 februari 2019

Lees meer..
Apekooien

‘Zorg voor jezelf ‘ zegt Tess. Mo, Max en Kate doen ook mee. De meeste kinderen vinden ‘apekooien’ het leukste onderdeel van gym. Maak thuis (binnen of buiten) samen met je kind ook eens zo’n parcours. Na deze inspanning relaxen met een zelfgemaakte smoothie bijvoorbeeld, is ook zorgen voor jezelf!! Wil je meer weten over Tess en de 'ZaaiGoed methode', kijk dan op www.essism

30 januari 2019

Lees meer..
Hoeveel tijd besteed jij aan jezelf?

Maak een lijst van energiegenerators en energiegevers. Je zult merken dat je het grootste deel van je tijd aan energiebewaarders besteedt. Plan opzettelijk een aantal momenten in de week dat je iets doet uit de lijst met energieleveranciers. Tip van Eveline Noordtzij, mama coach.

2 januari 2019

Lees meer..
Succes Vieren

Als je kind iets moeilijk, lastig of eng vindt, sta dan goed stil bij behaalde successen. Zelfs als het niet lukt benoem dan dat je kind lef, doorzettingsvermogen of een andere kwaliteit heeft getoond. Daarmee kan je kind positieve overtuigingen over zichzelf versterken. Het is tenslotte fijner als je over jezelf denkt ‘ik heb lef omdat ik iets probeerde wat ik heel eng vond’ dan wanneer je de

1 januari 2019

Lees meer..
TandenPoetsKriebels

Inleven in de ander Als ouder poets je de eerste tandjes van je kind. Kinderen willen dat dit het liefst zo snel mogelijk klaar is. Waarom eigenlijk? Om dit te ontdekken zou je eens je kind jouw tanden kunnen laten poetsen. Hoe voelt dat?

Lees meer..
Tongbreker

Ruud Rups raspt rap rode ronde radijsjes   bron: dubbelzes uitgeverij

30 december 2018

Lees meer..
Mooi moment vasthouden?

Zet al je zintuigen in! Wat voel, ruik, zie, hoor je. Adem diep in en uit. Kijk om je heen en zoek iets wat er bij past; een steentje, een takje. Geef dat een mooie plek in je kamer. Zodra je dat vastpakt kan je weer terug denken aan die herinnering.   Tip via Mark Lock.

7 november 2018

Lees meer..